Premio Autó Patkó e.v. Pál András

Üdvözöljük!

Teherautó gumiszervíz

24 órás szervíz


​​​Meghibásodás esetén szerződött partnereink a nap 24 órájában helyszíni javítást igényelhetnek.  
 

Gumiabroncs szerelés


Gumiabroncs szereléshez akkor kezdjen neki, ha tsiztában van a szerelés lépéseivel és megfelelő eszközei vannak a szereléshez. Engedje ki a kerékből a levegőt. Mindig használjon szerelő pasztát a szereléshez. Ellenőrizze a gumiabroncs tapadását a felnin. Még a felszerelés előtt állítsa be a kerék levegő nyomását.  
 

Kerék csere


Amennyiben kereket cserél, a kerékcsavarokat folyamatosan húzza meg, lehetőleg ne húzza nagyobb erővel meg a csavarokat, mint a gyártó ajánlása. A megfelelő erősség beállításához lehetőleg nyomatékkulcsot használjon. A cserét követően 50 km után újra ellenőrizze nyomatékkulccsal a csavarozás erősségét.  
 

Újra futózás


A teherautó abroncsok újrafutózásával, a minta mélység növelésével jelentős üzemanyag megtakarítást érhetünk el. Egy ilyen beavatkozással nagyjából 25%-al lehetséges az abroncs élettartamát megnövelni. Csak szakképzett személy végezze!  
 

Centrírozás


A kerék kiegyensúlyozása, centrírozása nagyon fontos, a stabilitás, irányíthatóság és a gumiabroncs élettartama érdekében. Kisebb a jármű rezgése, így kevésbé kopik a felfüggesztés és a kormánymű.  
 

Kerék ellenőrzés


A gumiabcsroncs ellenőrzése során mérjük meg, és állítsuk be a megfelelő levegőnyomást, valamint ellenőrizzük a mintaárok mélységét. Csak az előírásoknak megfelelő mintaárok mélységű gumiabronccsal közlekedjen.  
 

Helyszíni javítás


Helyszíni javítást, a gumiabroncs kiszállítását kérheti. Ekkor jelentős költséget takaríthat meg idő és üzemanyag szempontból. Egyéni megállapodások és akciók, gyors garnaciális javítást, flottás ellenőrzést és akár 24 órás hibaelhárítást is választhat.  
 

Gumiabroncs javítás


Gyakran a meghibásodott abroncsot csak szervízben lehet javítani, amennyiben a meghibásodás olyan mértékű. Ekkor lehet elvégezni a gumiabroncs egyéb ellenőrzését, centrírozását és újrafutózását is.